Vesterhavet ligger kun 900 meter fra campingpladsen, og kan benyttes lige så meget og lige så tit, du har lyst til.

De høje, imponerende klitterne, som strækker sig fra Rødhus til Løkken, er fredede, så turister og naturelskere stadig kan opleve det oprindelige landskab.

På toppen af klitterne ved Blokhus Strand kan du se byens varemærke, nemlig Blokhus’ Sømærke. Det store røde tårn blev sammen med 24 andre langs vestkysten opført for at undgå strandinger af både og skibe i 1884. Tårnet, som står der nu, er dog en kopi, som blev sat op i 2006, efter originalen blev sprængt af tyskerne under 2. verdenskrig.

En anden stor seværdighed på Blokhus Strand er de små, hvide badehuse, som kendetegner området. Allerede i midten af 1800-tallet begyndte stranden at blive en turistattraktion, men både turister og byens beboere var forsigtige over for det hårde Vesterhav. Af denne grund blev badehusene sat op helt nede i vandkanten, så det var muligt at soppe i vandkanten. Da flere og flere turister kom til, blev det for meget arbejde at flytte badehusene ned til vandkanten. Herefter blev badehusene stående på stranden og brugt til omklædningsrum. Badehusene findes stadig på stranden fra 1. maj til 30. september.

Du kan desuden opleve Blokhuskanonen. Denne stammer fra 1700-tallets England, men blev først fundet som vraggods på Blokhus Strand i 1800-tallet. Om sommeren kan du opleve affyringen på stranden ved solnedgang. Om vinteren opbevares den i Blokhuset på Torvet.