Om os

Hvis du spørger Karsten eller Inge om deres passion for camping, feriegæster, bæredygtighed og service, så skal du have god tid. For der er rigtig meget at fortælle og de fortæller gerne.

Hvis du bare vil have den korte version, kan du læse med her. Så er du hurtigt opdateret.

Hvis du blot vil se vores engagement i arbejdet med bæredygtighed, så kan du læse om vores fokuspunkter i alle 17 verdensmål her.

Pladsen i dag

Vi, Inge og Karsten, overtog Blokhus By Camping i december 2014, og vi er kun de 5. ejere i campingpladsens lange historie. Vi er begge midt i 50’erne og var, før vi overtog denne dejlige campingplads, forpagtere på en anden campingplads i Danmark.

 

Når vi i dag ejer og driver vores egen campingplads, er det en drøm, der er gået i opfyldelse.

 

I december 2017 udvidede vi vores drøm med endnu en campingplads. Vi købte og overtog Blokhus Klit Camping. Den tidligere Rimmensgaard Camping. Denne campingplads er vi i fuld gang med at omdanne således at du kan overnatte lige midt i den vilde natur. Campingpladsen hedder nu hedder Blokhus Natur Camping og er i fuld fart fremad. I 2021 var pladsen nomineret både hos ADAC og Danish Camping Awards for måden vi arbejder med bæredygtighed og naturgenopretning. I erkendelsen af, at vi kun har 24 timer i døgnet, så er Blokhus Natur Camping i dag bortforpagtet. Forpagterparret er dygtige og lige så engagerede i udviklingen af den natursmukke campingplads som vi er. Se meget mere om pladsen her: Blokhus Natur Camping

 

 

Vores primære formål med overnatningstilbud på camping og i naturen  er at skabe rammerne, og så skal vores gæster selv fylde ud med indhold. Glade og smilende kunder – gør os glade og smilende.

Smil – det smitter!

Pladsens historie

I dag fremstår Blokhus By Camping som en af Danmarks bedste campingpladser. Ja, det ér flot at påstå, at vores campingplads er blandt landets bedste. Men det er den fordi:

Vi vil gerne imødekomme vores gæsters efterspørgsel på hytter med eget toilet, bad og køkken. Derfor planlægger vi at etablere et nyt hytteområde til sådanne hytter. De gamle og udtjente hytter har fået nye ejere, og de er alle i dag i brug som anneks, kontor, jagthytte, hundesalon, salg- og udstillingslokaler og meget andet. Dejligt at hytterne har kunnet bruges andre steder, når de ikke mere havde deres berettigelse hos os. Vi er glade for genbrugstanken:  Vi tager ansvar.

Vi arbejder løbende på at udskifte skillepælene mellem pladserne og pladsnumrene. De nye pæle er af lærketræ og dermed selvimprægnerende. Det betyder, at de kan stå i mange år og ikke skal behandles med olie, maling eller lignende. Dette er i fin tråd med vores bæredygtige ambitioner for pladsen, læs mere her.

Ligeledes renoverer vi løbende på minigolfbanen. Vind og vejr slider på banderne/træstammerne mellem hullerne. Derfor skifter vi stammerne ud med marksten, som ikke bliver nedbrudt. Træstammerne skiftes ud efterhånden, som vi fælder træer på pladsen. En løsning, som vi er utrolig glade for, da den går hånd i hånd med vores bæredygtige ambitioner for pladsen. Læs mere om vores bæredygtige tiltag her: Vi tager ansvar

I sommeren 2018 fik vi malet den store servicebygning, således at den nu er skiftet fra brune mursten til vandskuret hvid. I juni 2018 modtog vi tre store familiehytter. Hver hytte er på 30 kvm og er indrettet med eget køkken og stue i ét, badeværelse, et køjerum og et soveværelse med 3/4-seng. Sofaen i stuen er en sovesofa. Hytterne har dermed 6 sovepladser. De tre familiehytter er vinterisolerede og kan også, efter aftale, lejes om vinteren.

I maj 2018 var vi klar til at begynde udlejningen af vores to Strandhuse. Strandhusene er placeret på campingpladsen, og er kopier af de små og charmerende huse, man ser på stranden ved Blokhus i sommerperioden. Vores to strandhuse er genbrug. Tidligere havde vi en toiletbygning/et skur stående på den østlige del af pladsen. Det er dette skur, vi har savet midt over, ombygget og indrettet til overnatning.

I vinteren 2016/2017 blev fællesstuen vandskuret og malet. I det efterfølgende forår blev hele den store servicebygning vandskuret udvendig. Senere overtog vi møbler fra en kollega-campingplads og fra en café i Nr. Vorupør. De gamle møbler blev solgt og det samlede beløb gik til Kræftens bekæmpelse. Denne vinter ombyggede vi også to af vores små hytter til toilethuse. Den ene hytte blev flyttet til campingpladsens østlige del og blev erstatningen for det tidligere toiletskur.

I foråret 2016 fik vi med Jammerbugt Kommunes hjælp etableret en ny indkørsel. Hvor det før kunne give trafikalt kaos, når der var kø ved check-in, så er der nu mulighed for at lave op-march langs med campingpladsen. Det giver en helt anden ro i receptionen og ikke mindst på trafikken til og fra Blokhus.

I 2016 blev det gamle fyr også udskiftet med et nyt og mere driftsikkert fyr. Der blev udskriftet fliser på arealerne rundt om servicebygningen. Udlejningsbadeværelserne blev malet og frisket op. Verandaerne på alle hytterne blev malet. En del hytter blev malet indvendigt.

I foråret 2015 fik alle hytterne nyt køkken og en del af el-standerne ude på campingpladsen blev renoveret. Inden sæsonstart 2015 nåede vi desuden at få fældet en del af de gamle nåletræer. De var blevet for høje og var begyndt at se visne og dårlige ud. Nu, hvor bladene er på træerne, får eg og bøg masser af lys og luft til at tage sig godt ud. I løbet af de kommende vintre, bliver flere af de gamle træer fjernet og nye vil blive plantet. Blokhus By Camping skal blive ved med at være en “skov”-plads  med læ til de fleste.

I løbet af efteråret og vinteren 2015/2016 blev en del af enhederne renoveret, således at flere enheder fik en mere tidsvarende størrelse.

Swimmingpoolen fik i foråret 2015 en “make-over” og fremstår nu fin og indbydende – både for de, som vil bade i poolen og for de, som vil solbade på de opstillede liggestole.
Til højsæsonen 2015 var vi også klar til at åbne en ekstra afdeling med bad/toiletter. I gennem nogle år havde bad/toilet-afdelingen ved poolen stået ubenyttet hen. Vi fik skuret årenes skidt væk og sat en varmekilde ind. Så nu er der igen varmt vand i bruserne i “Gul afdeling”. 

Minigolfbanen blev samme år tilpasset, så den er betydelig mere spille-venlig for alle. Vi brugte stammerne, fra træerne vi fældede om vinteren, til bander og afgrænsninger mellem minigolfbanens 9 huller. I 2020 skiftede vi dog disse bander og afgrænsninger ud med marksten, da stammerne efter flere år i vind og vejr var gået til.

I 2008 blev der etableret nye køkkenfaciliteter, så der i dag er moderne faciliteter inden for både køkken og bad. 

 

I 2005/2006 blev toilet- og badefaciliteter ombygget, så de svarer til kravene for en 5-stjernet campingplads.

Blokhus By Camping har med sikkerhed eksisteret siden 1947, hvor politimesteren i Nørresundby den 28. januar underskrev det første reglement for lejrslagning i teltlejren i Blokhus. Datidens reglement ligner på mange måder nutidens reglement, hvad angår ro på pladsen, hensyntagen til de andre campister, forbud mod løse hunde samt at en hver anvisning eller forordning fra inspektørens side nøje skal følges for at undgå bortvisning. Dengang skulle man købe halm til sengeleje af campingpladsens inspektør, men det var strengt forbudt at videresælge eller at overlade det til andre ved afrejse. Brugt halm skulle afleveres til inspektøren til destruering. Det originale reglement fra 1947 kan ses hos Engssamlingen i Saltum. 

 

 

Som det fremgår af billedet fra egnssamlingen i Saltum, er der sket meget siden etableringen i 1947. Da Blokhus altid har været et populært feriemål på grund af beliggenheden mellem en af Danmarks bedste badestrande og Blokhus Klitplantage er pladsen på et tidspunkt blevet udvidet til næsten dobbelt størrelse. På campingpladsen er der løbende blevet etableret nye og mere tidssvarende faciliteter.

KONTAKT OS IDAG

 

Book din næste rejse