fbpx
Denmark United-Kingdom Germany
Denmark United-Kingdom Germany

Om Blokhus By Camping

Pladsen i dag

profil

Vi, Inge og Karsten, overtog Blokhus By Camping I december 2014, og vi er kun de 5. ejere i campingpladsens lange historie. Vi er begge først i 50’erne og var, før vi overtog denne dejlige campingplads, forpagtere på en anden campingplads i Danmark.

Når vi i dag ejer og driver vores egen campingplads, er det en drøm der er gået i opfyldelse.

I december 2017 udvidede vi vores drøm med endnu en campingplads. Vi købte og overtog Blokhus Klit Camping. Den tidligere Rimmensgaard Camping. Denne campingplads har vi store planer med – her skal nemlig etableres et resort for overnatning i anderledes overnatningsformer. Området hedder Blokhus Outdoor og er i sin spæde start. Vi forventer at sætte fart på udviklingen og brugen af resortet i april 2020. Se meget om disse to nye afdelinger:

www.blokhusklitcamping.dk

Vores primære formål med overnatningstilbud på camping og i naturen  er at skabe rammerne, og så skal vores gæster selv fylde ud med indhold. Glade og smilende kunder – gør os glade og smilende.

Smil – det smitter!

 

Pladsens historie

I dag fremstår Blokhus By Camping som en af Danmarks bedste campingpladser.

Ja, det ér flot at påstå vores campingplads er blandt landets bedste. Men det er den fordi:

I sommeren 2018 fik vi malet den store servicebygning, således at den nu er skiftet fra brune mursten til vandskuret hvid.

I juni 2018 modtog vi tre store familiehytter. Hver hytte er på 30 kvm og er indrettet med eget køkken – stue i et, badeværelse, et køjerum og et soveværelse med 3/4 seng. SOfaen i stuen er en sovesofa. Hytterne har dermed 6 sovepladser. De tre familiehytter er vinterisolerede og kan også, efter aftale, lejes om vinteren.

I maj 2018 var vi klar til at begynde udlejningen af vores to Strandhuse. Strandhusene er placeret på campingpladsen, og er kopier af de små og charmerende huse man ser på stranden ved Blokhus i sommerperioden. Vores to strandhuse er genbrug. Tidligere havde vi en toiletbygning/et skur stående på den østlige del af pladsen. Det er dette skur vi har savet midt over, ombygget og indrettet til overnatning.

I vinteren 2016/2017 blev Fællesstuen vandskuret og malet. Og i det efterfølgende forår blev hele den store servicebygning vandskuret udvendig.

I denne vinter ombyggede vi også to af vores små hytter til toilethuse. Den ene hytte blev flyttet til campingpladsens østlige del og blev erstatningen for det tidligere toiletskur.

I foråret 2016 fik vi med Jammerbugt Kommunes hjælp etableret en ny indkørsel. Hvor det før kunne give trafikalt kaos, når der var kø ved tjek inn, så er der nu mulighed for at lave op-march langs med campingpladsen. Det giver en helt anden ro i receptionen og ikke mindst på trafikken til og fra Blokhus.

I 2016 blev det gamle fyr udskiftet med et nyt og mere driftsikkert fyr. Der blev udskriftet fliser på arealerne rundt om servicebygningen. Udlejningsbadeværelserne blev malet og frisket op. Verandaerne på alle hytterne blev malet. En del hytter blev malet indvendigt.

I foråret 2015 fik alle hytterne nyt køkken og en del af el-standerne ude på campingpladsen blev renoveret. Inden sæson start 2015 nåede vi også at få fældet en del af de gamle nåletræer. De var blevet for høje og var begyndt at se visne og dårlige ud. Nu, hvor bladene er på træerne, får eg og bøg masser af lys og luft til at tage sig godt ud. I løbet at de kommende vintre, bliver flere af de gamle træer fjernet og nye vil blive plantet. Blokhus By Camping skal blive ved med at være en “skov”-plads  med læ til de fleste. I løbet af efterår og vinter 2015/2016 vil en del af enhederne blive renoveret, således at flere enheder får en mere tidsvarende størrelse.

Swimmingpoolen fik foråret 2015 en “make-over” og fremstår nu fin og indbydende – både for de, som vil bade i poolen og for de, som vil solbade på de opstillede liggestole.

Til højsæsonen var vi også klar til at åbne en ekstra afdeling med bad/toiletter. I gennem nogle år havde bad/toilet afdelingen ved poolen stået ubenyttet hen. Vi fik skuret årenes skidt væk og sat en varmkilde ind. Så nu er der igen varmt vand i bruserne i “Gul afdeling”.

Minigolf-banen blev samme år tilpasset, så den er betydelig mere spille-venlig for alle. Vi brugte stammerne, fra træerne vi fældede om vinteren, til bander og afgrænsninger mellem minigolf-banens 9 huller.

I 2008 blev der etableret nye køkkenfaciliteter, så der i dag er moderne faciliteter indenfor både køkken og bad.

I 2005/2006 blev toilet- og badefaciliteter ombygget, så de svarer til kravene for en 5 stjernet campingplads.

Se i øvrigt denne artikel, der blev skrevet i forbindelse med, at det originale reglement var blevet afleveret.Udklip fra lokalavisen sydvestvendsyssel 04august2015

Blokhus By Camping har med sikkerhed eksisteret siden 1947, hvor politimesteren i Nørresundby den 28. januar underskrev det første reglement for lejrslagning i teltlejren i Blokhus. Datidens reglement ligner på mange måder nutidens reglement hvad angår ro på pladsen, hensyntagen til de andre campister, forbud mod løse hunde  samt at en hver anvisning eller forordning fra inspektørens side nøje skal følges, for at undgå bortvisning. Dengang skulle man købe halm til sengeleje af campingpladsens inspektør, men det var strengt forbudt at videresælge eller at overlade det til andre ved afrejse. Brugt halm skulle afleveres til inspektøren til destruering. Det originale reglement fra 1947 kan ses hos Engssamlingen i Saltum.

 

1953

1960 Luft foto fra 1960’erne

Som det fremgår af billedet fra egnssamlingen i Saltum, er der sket meget siden etableringen i 1947. Da Blokhus altid har været et populært feriemål på grund af beliggenheden mellem en af Danmarks bedste badestrande og Blokhus Klitplantage er pladsen på et tidspunkt blevet udvidet til næsten dobbelt størrelse. På campingpladsen er der løbende blevet etableret nye og mere tidssvarende faciliteter.